בשביל לבלות שבת נעימה עם הילדים לא חייבים לשלם כסף ולצאת מהבית,
כי אפשר להשקיע את המאמץ בבניית מבצר.
אז איך עושים זאת? הנה המדריך המלא.
לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה משנת 2017, משק בית עם ילדים מוציא בחודש כ-17.3 אלף ש"ח – סכום הגבוה פי 1.4 בהשוואה למשק בית ללא ילדים.
האחוז הגבוה ביותר מההוצאה מוקדש לדיור ועומד על 24.7%, בעוד ההוצאה השנייה היא על תחבורה ותקשורת. לאחר מכן מוציאים הורים לילדים כסף על חינוך, תרבות ובידור וכמובן על פעילויות פנאי לאורך השבוע ובעיקר בימי שבת.
עם זאת, יש פעילויות נהדרות שאפשר לעשות עם הילדים בלי לצאת מהבית וללא הוצאות מיותרות. אחת מהן היא בניית מבצר בחדר השינה: המבצר מעודד את הילדים להפעיל את הדמיון, מוציא מהם אנרגיה ומייצר חוויות משותפות עם ההורים. לכן, השאלה היחידה היא איך בכלל בונים מבצר בחדר השינה עם הילדים וכמה מזרונים צריך בשביל זה.
רוצים להצטרף לחגיגה? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם ולילדים לבנות את המבצר הכי טוב בממלכה:
- פנו את החדר מחפצים מיותרים
בניית מבצר היא עניין למשקיענים והתפקיד שלכם הוא להביע רצינות בעזרת פינוי של החדר מחפצים מיותרים. זה הזמן לחלק לילדים משימות, להראות להם דוגמא אישית ולהשאיר כמה שיותר מקום פנוי במרכז החדר. זה גם המקום שישמש לבניית המבצר עצמו ועל הדרך תוכלו לדאוג שאין חפצים חדים ונקודות תורפה בטיחותיות.
במידה וקיימים סיכונים בטיחותיים, עדיף להעביר את המבצר למקום אחר או לשנות את המבנה כולו. באמצעות שינוי המבנה ניתן להחליף את שטח הכניסה למבצר ולהשאיר עוד כמה ס"מ פנויים למשחקים וצעצועים.
- השתמשו בשמיכות וסדינים
המזרונים משמשים כבסיס למבצר ולצורך הרמת הקירות. לאחר מכן לא תהיה לכם ברירה אלא להוציא 2-3 סדינים גדולים מהארון ולמתוח אותם בין הקורות.
סדין אחד יכול לשמש בתור הפאות של המבצר, בעוד סדין אחר יהיה הגג. אם אתם בונים מבצר בלי גג, השתמשו בסדינים כדי לרפד את החלק הפנימי ועל מנת להעמיד את המזרונים באופן שניצב לרצפה.
- אל תשכחו את הכריות
הטעות הנפוצה בבניית מבצר היא להשקיע בתשתית אך להזניח את המיגון. הפתרון לזה הוא להביא מלכתחילה 4-5 כריות גדולות ולאסוף אותן מחדרים שונים בבית. כאשר כל הכריות יהיו לידכם, תצטרכו למקם אותן מסביב למבצר בשביל למנוע את הגישה.
אפשרות אחרת היא להשתמש בכריות בתור שביל גישה. זו אופציה שמתאימה למי שבונה מבצר גדול או כאשר מעבירים את המבצר לסלון. אחרי שהכל עומד במקום, הילדים יוכלו להכניס למבצר את מה שהם מוצאים לנכון שיהיה בו – החל מחרבות פלסטיק, דרך צעצועי לוגו ועד כלי תחבורה חיוניים.