החורף כבר כאן ואין כמו להתכרבל בתוך שמיכת הפוך עם כוס תה מפנקת, אבל לא סתם תה. לא תאמינו כמה יצירתיים מתכוני תה יכולים להיות.
הקלאסי
מה יותר קלאסי מתה עם נענע? דמיינו את עצמכם אחרי ארוחת שישי מפנקת, אתם מפוצצים מהאוכל הנהדר, אבל מתחשק לכם משהו חם "להוריד איתו" את האוכל. אין משקה יותר מושלם לזה מאשר תה עם נענע. אבל אם כבר תה עם נענע, אז שיהיה משהו מיוחד.
קודם כל חשוב לבחור נענע טרייה וטעימה. אם אתם מגדלים נענע בבית, זה הכי מומלץ. קחו חופן עלי נענע, כפית גדושה של דבש או סילאן (מתאים לטבעונים), ופה מגיע הטוויסט… חתיכה של תפוח או אגס. זה ייתן לכם טוויסט מתוק ופירותי למתכון הרגיל של מים חמים עם נענע.
החורפי
כולנו מכירים את זה שאיך שמתחיל החורף, מתחילות ההצטננויות. אם קמתם הבוקר עם תחושה לא נעימה בגרון, או שסתם בא לכם תה מפנק במיוחד, תה ג׳ינג׳ר הוא המשקה בשבילכם. לג׳ינג׳ר יש סגולות ריפוי מדהימות והוא מעולה לריפוי הצטננויות וכאבי גרון קלים. כמו כן, למי מכם שסובל מבחילה, תה ג׳ינג׳ר הוא פתרון נהדר. כמובן שאפשר גם פשוט לבלוע ג׳ינג׳ר כמו שהוא, אבל הג׳ינג׳ר הוא בעל טעם חזק ולא מתאים לחך של כל אחד או אחת. לכן, תה ג׳ינג׳ר הוא פתרון נהדר, טעים ובריא.
איך מכינים? אתם יכולים או לגרר את הג׳ינג׳ר בפומפייה ולהניח בתוך כלי מתאים לחליטה, או לחתוך את הג'ינג'ר לחתיכות גדולות. תמיד אפשר גם להשתמש בתיון תה ג׳ינג׳ר. מומלץ להוסיף לכוס קצת תפוז, מקל קינמון ודבש או סילאן לקבלת טעם חורפי במיוחד.
ההודי
אם בא לכם תה ג׳ינג׳ר קצת אחר וגם להרגיש כאילו קפצתם להודו, תמיד אפשר להכין צ׳אי. לצ׳אי יש ניחוחות וטעמים חזקים ונהוג לשתות אותו עם חלב בבוקר, ממש כמו ששותים קפה. בניגוד לשני סוגי התה שהוזכרו לעיל, צ׳אי הוא תה על בסיס צמח התה ולכן מכיל קפאין. בכל אזור בהודו נהוג לשתות צ׳אי עם תבלינים קצת אחרים, אבל הבסיס נשאר דומה.
המרכיבים פה כבר קצת יותר מסובכים, אבל עם קצת השקעה יהיה לכם צ׳אי ממש כמו בהודו. כל מה שאתם צריכים זה ציפורן, הל, תיון של תה שחור כלשהו, ג׳ינג׳ר וקינמון. שמים הכל במכתש ועלי, טוחנים מעט ושמים בכלי המתאים לחליטה. על כל זה מוסיפים מים וחלב או חלב צמחי לבחירתכם.
כמובן שאת כל סוגי התה האלה אפשר למצוא גם בצורת תיונים, ולא חייבים לטרוח ולהכין לבד. עם זאת, לפעמים נשארים כל מיני מרכיבים בבית ואם אתם תוהים מה לעשות איתם, אל תשכחו שתמיד אפשר להכניס אותם לכלי חליטה ולקבל תה נהדר.
לרוויה.