מתכון באדיבות איריס שגב-משה בשמחה ובאהבה
אחד מזיכרונות ילדותי ביום חורף קר לחזור הביתה מביה"ס ולאכול מרק עדשים שחורים חם ומהביל עם ריח הכמון באוויר ואורז על יד… אני לילדים שלי משדרגת ושמה גם קובה בתוך המרק….
מטגנים 2 בצלים וגזר מגורד במעט שמן בינתיים מרתיחים מים בקומקום.
משרים את העדשים ושוטפים היטב ומוסיפים על הבצל והגזר המטוגנים.
מוסיפים את המים הרותחים מערבבים ומשאירים על אש בינונית כעשר דק אחכ מנמיכים לאש קטנה. בכוס נפרדת שמים 2-3 כפות אבקת מרק בצל 1 כף מרק עוף כפית כורכום כפית מלח חצי כפית פלפל שחור וכפית כמון. להמשיך לבשל על אש קטנה אפשר לזרוק למרק קובה ממולא בשר ולהמשיך לבשל על אש קטנה.
בינתיים בסיר נפרד מכינים אורז (אני אישית על כוס אורז שמה 1.5 כוס מים)
בתאבון חורף נעים