כמה רעיונות לקינוחים שתוכלו להצטנן איתם כשכל כך חם בחוץ.
הקיץ בישראל מאופיין בחום כבד ומעלות גבוהות, אך הוא מאפשר לנו גם ליהנות מהשמש החמה, ליהנות בבריכות ובים וגם מקינוחי קיץ קלילים וטעימים. הנה כמה רעיונות לקינוחים שתוכלו להצטנן איתם כשכל כך חם בחוץ.
עוגת ביסקוויטים
עוגת קיץ קלילה וטעימה היא עוגת ביסקוויטים במיוחד משום שהיא מוגשת קרה. את העוגה הזו תוכלו להכין
בקלות רבה עם חבילת ביסקוויטים, חלב ושמנת. אם תרצו לשדרג אותה תוכלו לטבול את הביסקוויטים בחלב עם
נס קפה או בשוט אספרסו במקום חלב ולשוות לעוגתכם טעם של קפה. לאחר שטבלתם את הביסקוויטים סדרו
אותם באופן אחיד בתוך התבנית, הניחו מעליהם שכבה של קצפת וחזרו על הפעולה שנית. בסיום תוכלו לעטר
את העוגה עם אבקת קקאו, שבבי שוקולד מריר או שוקולד לבן או להניח עליה פירות קיץ חתוכים וטעימים.
סורבה
הסורבה הוא למעשה גלידה שאינה חלבית, אלא עשוי ממאכל קפוא המכיל פירות וחומרים נוספים. משום שאינו
מכיל חלב הוא קליל מאד, טעמו עדין והוא בהחלט מצנן בצורה נפלאה כאשר בחוץ חם מהרגיל. נציין שהסורבה
משמש גם כמנת ביניים בארוחות כאשר רוצים לנקות את החך מטעמי מנה אחת טרם עוברים לטעמה של המנה השנייה.
מילקשייקוניל, שוקו, תות?
מה נפלא יותר ממשקה קר וצונן בטעמים האהובים עלינו? כמובן שמילקשייק יכול להגיע
בטעמים נפלאים נוספים לפי טעמכם ולפי הטעם של הגלידה שיש בביתכם. כדי לחוות את חווית המילקשייק המושלמת יש להגישו בכוס גבוהה שבתוכה זלפתם סירופ שוקולד ורק לאחר מכן לשפוך פנימה את הגלידה עם החלב והקרח שערבבתם בבלנדר עד קבלת תערובת מילקשייק סמיכה.
בננה ספליט
קינוח קיצי וכיפי במיוחד כאשר במרכזו נמצאת הבננה, אותה מעטרים עם סירופ שוקולד, קצפת וכדור גלידה
בטעם אהוב. תוכלו גם להוסיף שברי אגוזים לשדרוג הקינוח.
פבלובה
קינוח זה הוא קיצי וטעים וגם נקרא על שמה של הפרימה בלרינה אנה פבלובה. הקינוח מורכב למעשה מקציפת
ביצים – מרנג, שעליו יש קצפת ופירות טריים.
עוגת גלידה
איזה קינוח מהנה הוא עוגת גלידה, תוכלו להכינו בקלות יתרה משום שהוא מורכב מקצפת קפואה. טרם אתם
מכניסים את הקצפת לתוך תבנית תוכלו להוסיף לה טעמים שונים ולהכין עוגת גלידה עם שכבות. לדוגמה, הקציפו
שני מכלי שמנת, כעת חלקו את הקצפת לשלוש קערות. בקערה אחת השאירו את הקצפת כמו שהיא, בקערה
השנייה הוסיפו שוקולד מומס וערבבו היטב ובקערה השלישית הוסיפו מעט ריבת חלב וערבבו היטב. כעת קחו
תבנית, הניחו בתחתית ביסקוויטים טבולים בחלב ומעליהם צקו את הקצפת הרגילה ושטחו, מעליה צקו את
הקצפת עם השוקולד ושטחו ומעליה צקו את הקצפת עם ריבת החלב ושטחו. עטפו את העוגה בניילון נצמד
והכניסו אל המקפא לפחות לשלוש שעות בסיומן תמתין לכם עוגת גלידה נפלאה בטעמים שאתם בחרתם.
עוגת גלידה עם פרי
את העוגה הזו יש להכין בדיוק כפי שצוין במתכון מעלה אך במקום לשלב שוקולד וריבת חלב הכניסו חתיכות של
פרי או רסקו אותו לחלוטין וערבבו עם הקצפת. הניחו בתבנית והכניסו למקפיא. לאחר ההקפאה תחכה לכם עוגת
גלידה עם הפרי האהוב עליכם. תוכלו לשלב בתוך העוגה תותים, פסיפלורה, מנגו, חתיכות של שזיף או נקטרינה
ואפילו אננס.
ג'לי
מי לא זוכר את הג'לי מימי ילדותינו, כשהיינו מחכים לו בכמיהה עד שיתייצב במקרר ונוכל להכניס לתוכו את
הכפית ולשלוק אותו בשקיקה. ג'לי הוא קינוח קיצי וכיפי. בחרו את הטעם האהוב עליכם, המתינו בסבלנות עד
שיתייצב ושחזרו זיכרונות משחר ילדותכם.
סלט פירות
אין ספק שזהו אחד הקינוחים שהכי מזוהים עם ימות הקיץ החמים. תוכלו להכין סלט פירות נפלא משילובם של
פירות הקיץ הטריים. חתכו נקטרינות, אננס טרי, אפרסקים, תפוחים, אגסים, שזיפים, בננות, מלון או כל פרי קיצי
אהוב אחר. הוסיפו מיץ תפוזים מעט תמצית וניל והגישו. למי מכם שרוצים לשדרג את סלט הפירות יוכלו לשפוך
עליו ג'לי ולהמיס למקרר. לאחר שהג'לי יתייצב תוכלו ליהנות מסלט פירות קיצי עם ג'לי.
פלטת פירות לצד גבינות משובחות
אחד השילובים המעניינים יותר הוא האבטיח בשילוב גבינה בולגרית. הגבינה מעדנת את טעמו של האבטיח
המתוק וכל ביס הוא תענוג. לנועזים שביניכם תוכלו לשלב גבינה כחולה כגון דנאבלו לצד ענבים ירוקים, ולמי
שאוהב גבינת גאודה היא מחמיאה מאד לאפרסקים, נקטרינות ושזיפים. תוכלו להכין פלטת פירות ולשלבה עם
מיטב הגבינות האהובות עליכם ליצירת קינוח טעים במיוחד.