המתכון באדיבות בקי ואורלי :
מרכיבים:
תבנית תנור מרופדת נייר אפייה
3.5 כוסות קמח…
100 גרם חמאה
1/2 גביע יוגורט
1/4 כוס שמן
למלית:
4 תפוחי אדמה בינוניים
גבינות עיזים רכות איזה שאוהבים – אני השתמשתי בשני סוגים:
50 גרם גבינת עיזים למריחה 5%
100 גרם גבינת פטה עיזים מעודנת 16% (אפשר גם 5%)
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום – לא חובה
ההכנה:
1. להכנת הבצק:
שמים בקערה גדולה את הקמח והחמאה ולשים למעין עיסת פירורים.
מוסיפים את שאר מרכיבים לבצק וממשיכים ללוש לקבלת בצק רך וחלק.
עוטיפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כ-חצי שעה.
2. במקביל מכינים את המלית:
מבשלים את התפוח האדמה עד שמתרכך, מועכים אותו לפירה
מוסיפים את הגבינות ומועכים/מערבבים אותם יחד עם הפירה.
מתבלים במלח ופלפל שחור, בודקים טעם ומתקנים עם צריך.
3. להכנת הבורקיטס:
מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני), מחלקים את הבצק ל-4 חלקים,
ומרדדים כל חלק, חורצים עם חורץ עגול, עיגולים.
ממלאים באמצע כל עיגול קצת מהמלית שהכנו, סוגרים את העיגול,
חורצים בקצוות עם מזלג לסגירה טובה, וגם חורצים קלות בחלק העליון של הבורקיטס.
מניחים בתבנית אפייה שמרופדת עם נייר אפייה, ומורחים על הבורקיטס ביצה טרופה ומפזרים שומשום (לא חובה).
4. מכניסים לתנור כ-20 דקות עד להזהבה יפה, מוציאים שיתקררו