ארוחה כיפית, משפחתית, חמה ומחבקת
שבת היא הזמן שלכם עם עצמכם ועם היקרים לכם, ואין פעולה נעימה, מרגיעה ובעלת ערך רב יותר מלבשל עבורכם ועבורם. השאלה היא רק מה? איזה מאכל ביתי, עשיר, המכיל ארוחה שלמה יכול להתאים? כזה שיהיה משביע אך לא כבד מדי? עשיר בטעמים אך לא מסובך להכנה? וכמובן שיישאר ממנו קצת לארוחת ערב משובחת ליום ראשון. לפניכם מספר מתכונים אשר יענו על כל השאלות הללו.
לזניה ברוטב בשמל
אין ארוחה כיפית, משפחתית, חמה ומחבקת יותר מהלזניה. ואיזה אוכל יותר מנחם משכבות הפסטה הנימוחות ששוחות בתוך ים טעמים ורטבים. לכם נותר רק לבחור אם אתם מעדיפים לזניה חלבית או צמחונית, אם בחרתם בחלבית, האם תעדיפו אותה עם גבינות שמנות או דלות קלוריות? בחירה נוספת היא להשתמש בירקות המועדפים עליכם בלזניה. האם תשלבו בה טעמים עמוקים יותר כגון: חצילים, פטריות ואנטיפסטי או דווקא קלילים יותר כתרד ואספרגוס? הרוטב הקלאסי והמנצח עבור הלזניה הוא רוטב הבשמל כמובן. ישנם ארבעה מרכיבים בלבד לרוטב הבשמל: חמאה, קמח, חלב וגבינת פרמז׳ן. כל אחד מוסיף עושר ועומק של טעם, וביחד עם רוטב העגבניות של הלזניה, תזכו לטעם משובח ועשיר.
פסטה עם עגבניות וחצילים
אם בחרתם קודם חצילים ללזניה שלכם, אבל מתחשק לכם משהו קליל יותר שלא מצריך זמן בישול ארוך והוא עדיין בריא ומלא בטעם, פסטה עם עגבניות וחצילים תתאים לכם בדיוק. ריבועי החצילים שמתבשלים ברוטב העגבניות, סופגים היטב את הטעם. אם יש לכם בנמצא, הוסיפו גם חתיכות עגבניות תמר טריות לרוטב העגבניות. אוהבים שום? נפלא! השום מעצים את הטעמים של הרוטב, הרשו לעצמכם להוסיף 4-3 שיני שום. בסוף הבישול הוסיפו בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים. הפסטה המתאימה ביותר לרוטב הזה היא הפוזילי.
סלט פסטה ואנטיפסטי
לא חייבים שהארוחה המשפחתית של שבת תהיה חמה וכבדה דווקא. ארוחה ״קרה״ וקלילה שמתאימה את עצמה ליום עמוס בילויים ומפגשים, יכולה דווקא להתאים יותר, ועדיין להיות משביעה ומזינה. סלט פסטה קר הוא פתרון מושלם, שאפשר לאכול בזריזות לפני שיוצאים, או לשבת יחדיו מסביב לשולחן ולאכול. זו יכולה להיות מנה עיקרית שעומדת בזכות עצמה או תוספת למנה אחרת. לגבי האנטיפסטי תוכלו להוסיף כמעט כל ירק שתחפצו: פלפל אדום, חצילים, קישואים, ואף לבבות ארטישוק. זיתים הם תוספת מצוינת לסלט שלכם, ואם תרצו גם קרעי גבינת מוצרלה ו/או חתיכות נקניק סלמי ישביחו את טעמו מאוד.
פשטידת פטריות
אם אתם מתארחים בשבת אצל חברים או משפחה ומתלבטים מה להביא לשולחן, פשטידת פטריות היא הימור מוצלח ביותר, שככל הנראה יקצור שבחים רבים. גם כאן יש לכם מרחב ניווט רחב של אפשרויות. תוכלו לבחור בסוג אחד של פטריות או לשלב כמה סוגים (הפורטבלו תתאים גם בסולו וגם כשותפה לפטריות אחרות). תוכלו להוסיף בצל לטעם חזק יותר, או גבינות לטעם קליל יותר.